Százakat evakuáltak Délkelet-Spanyolországban

Erdőtűz miatt mintegy ezer embert kellett kitelepíteni hétfőn Spanyolország délkeleti részén, Jávea és Benitachell település között több lakóövezetből - közölték a hatóságok.
A turisták által közkedvelt Costa Blanca térségében tomboló tűz a helyi, valenciai kormányzat adati szerint eddig több mint 300 hektáron pusztít. Mivel a tűznek több, egymástól viszonylag nagy távolságra lévő fókuszpontja is van, a rendőrség szándékos gyújtogatásra gyanakszik.

A lángok lakott területeket veszélyeztetnek, ezért rendelték el a kitelepítést. Az embereknek iskolákban rendeztek be ideiglenes szállást, de sokan mentek rokonokhoz, barátokhoz.

José Chulvi, Jávea polgármestere a spanyol közszolgálati televíziónak elmondta: a környékről sokan ajánlották fel, hogy befogadják azokat, akiknek a tűz miatt el kellett hagyniuk otthonukat.

Az erdőtüzet egyelőre nem sikerült megfékezni, az oltásban csaknem 400-an vesznek részt, de a feladatot nehezíti a nagy meleg és az erős szél is.

Spanyolországban az évnek ebben a szakában gyakoriak az erdőtüzek. Idén, az év első hét hónapjában összesen 16 ezer hektárnyi terület vált a lángok martalékává, jóval kevesebb mint tavaly, amikor július végéig több mint 52 ezernyi zöldterületet tarolt le a tűz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.