Százak keresik a 33 milliót érő lottószelvényt

Tömegesen jelentkeznek a brit nemzeti lottónál az állítólagos nyertesek, miután egy nő azt állította, hogy kimosta a nyertes szelvényt, amellyel 33 millió font (13 milliárd forint) ütné a markát.

A szerencsejátékot szervező Camelot szerint a „nyertesek” mindegyike azt állítja, hogy a szelvénye elveszett, ellopták vagy megrongálódott - írja a BBC. A hullámot egy nő indította el, aki azt állította, hogy ő nyerte a fődíjat, de egy farmernadrág zsebében kimosta a nyereményét igazoló szelvényt.

A Camelot csak annyit erősített meg, hogy a harminchárom millió fontot érő szelvényt Worcesterben adták fel, de nem volt hajlandó reagálni a felbukkanó, nem hiteles nyertesekre, amíg tart a nyomozás. A szóvivő az üzletről sem árult el semmit, ahol a szelvényt feladták, ahogy a boltot sem értesítették még.

Csak abban az esetben fizetheti ki a díjat az elveszett, ellopott vagy megsemmisült szelvények után, ha a játékos a húzás után 30 napon belül írásban jelentkezik. Amennyiben a játékos elegendő bizonyítékkal tud szolgálni az állítása alátámasztására, a Camelot megvizsgálja és eldönti, hogy az igény valós-e és ez alapján kifizetik-e a nyereményt a húzást követő 180 napon belül.

A mostani nyeremény pont a fele a 66 millió fontos jackpotnak. Az összeg másik feléért napokkal a január 9-i sorsolás után jelentkezett egy házaspár Hawickból.

„Ami az eltűnt 33 millió fontot érő szelvényt illeti, százával keresnek meg minket ilyen természetű állításokkal” – mondta a Camelot szóvivője. „Minden egyes bejelentést külön kezelünk és minden bejelentőt közvetlenül megkeresünk, hogy hová fordulhat az ügye további kivizsgálásáért."

Egy worcesteri boltos, Natu Patel azt mondja, jelentkezett nála egy nő, aki azt állította, hogy az ő számait húzták ki, azonban a dátum és a vonalkód olvashatatlan volt a szelvényen.

Az 1994-ben alapított brit nemzeti lottó történetének legmagasabb nyereményét a következő számokkal lehetett elvinni: 26, 27, 46, 47, 52 és 58.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.