Szándékosan ölt az M3-on a szlovák miniszterlány?

Lehetséges, hogy „büntetni" próbálta Eva Varholíková Rezesová szlovák milliomosnő az előtte lassabban haladó s őt feltartó fiatost, és ezért kellett négy embernek meghalnia egy hónappal ezelőtt.

A Blikk információi szerint ezt a döbbenetes vallomást tette az a szemtanú kamionos, akit a rendőrség hetekig keresett, s aki végül hétfőn beszélt erről a rendőrségen.

A Blikk úgy tudja: a kamionos azt mondta, hogy már több kilométerrel a végzetes baleset előtt várható volt, hogy megtörténik a baj. – Már vagy tíz kilométerrel korábban, egy benzinkútnál összezördültek a felek: a BMW nem tudta első lendületből megelőzni a Fiatot. Villogott rá, hogy hagyja el a belső sávot azonnal, hogy a hatalmas sebességéből ne kelljen visszavennie. Amikor aztán sávot váltott a Fiat, a másik autó elkezdte üldözni, tolta le az útról – mesélt arról a Blikknek egy neve elhallgatását kérő informátor, hogy a kamionos szemtanú mit mondott a rendőröknek.

– A Fiat kétségbeesetten menekült, lehúzódott egészen a leállósávba, de hiába, a BMW csak ment utána, és folyamatosan nyomás alatt tartotta, mígnem megtörtént a baj – tette hozzá a bennfentes.

A fentiek alapján a nyomozó hatóság fontolóra veszi, hogy az eredetieknél sokkal súlyosabb váddal, szándékos emberöléssel gyanúsítja meg az előzetesben lévő Rezesovát, aki így összehasonlíthatatlanul nagyobb büntetésre számíthat, ha sikerül rábizonyítani a szándékosságot.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI érdeklődésére ma annyit mondott: valóban jelentkezett a régóta keresett kamionos szemtanú, ki is hallgatta őt a rendőrség, de a nyomozás érdekében vallomásának részletei nem publikusak. Hozzátette: nem tudja megerősíteni a napilap cikkében leírtakat, azok nem a rendőrségtől származnak.

Eva Varholíková Rezesová augusztus 21-én hajnalban az M3-as autópálya főváros felé vezető oldalán ment neki az előtte haladó Fiat Puntónak, amely az ütközés következtében a szalagkorlátnak csapódott, majd kigyulladt. A személyautóban négyen utaztak: hárman bennégtek a járműben, a negyedik utas két nappal később kórházban halt meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.