Szándékos gyújtogatás a szentesi gyermekotthonban

Kigyulladt egy üresen álló gyermekotthon tetőszerkezete pénteken Szentesen - közölte a katasztrófavédelem a honlapján.
A tájékoztatás szerint sem gyermekek, sem felnőttek nem tartózkodtak az épületben. A helyszínen az oltási munkálatokat a szentesi és a csongrádi, a hódmezővásárhelyi, a szarvasi, valamint a kunszentmártoni hivatásos egységek, továbbá Csongrád megye katasztrófavédelmi műveleti szolgálata végezte.

Az oltást követő tűzvizsgálat szerint szándékos gyújtogatás történt. A gyanú szerint a tüzet egy 8 éves gyermek okozta - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-t.

Szenti Szabolcs elmondta: különösen nagy kárt okozó rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Szentesi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya. A rendelkezésre álló adatok szerint 15 óra körül gyulladt ki a Rigó Alajos Általános Iskola és Gyermekotthon. A szentesi nyomozók megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével az otthon egyik 8 éves lakója gyanúsítható megalapozottan. A gyermek meghallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését. A gyermek életkora miatt nem büntethető.

Az épületegyüttesben az elsődleges szakértői vélemény szerint körülbelül 300 millió forintos kár keletkezett - közölte a szóvivő.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.