Szamurájkardos támadás: mindkét áldozat meghalt

Szamurájkarddal támadt egy férfi két emberre Salgótarján belvárosában hétfő este. Egy férfi kettéhasította volt barátnője fejét, a nő új barátjának pedig egyk kézfejét csuklóból levágta, másik kezéről lemetszette az ujjakat. Meg nem erősített információk szerint mindkét áldozat meghalt.

Súlyos bűncselekmény történt, jelenleg tart az adatgyűjtés és a tanúkutatás a tényállás tisztázására, a rendőrség kedden ad tájékoztatást - ennyit mondott az MTI-nek Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Volt barátnőjét és annak új barátját támadta meg egy férfi szamurájkarddal egy belvárosi, Pécskő úti élelmiszerbolt előtt. Egy szemtanú azt mondta: mindkét sérültet rohammentő szállította el, vértócsa van a bolt előtt és levágott hajtincseket is lehetett látni.

A szemtanú elmondása alapján a megvágott nő a bolt előtti járdán összeesett, társa a boltba menekült, ahol segítségért kiabált, de a bent lévők semmit nem mertek csinálni. A férfit a boltban érte a támadás, ahová a szamurájkardos utána szaladt.

Az Index úgy tudja, hogy a támadó a karddal kettéhasította a nő fejét, akit nyílt koponyával, életveszélyes állapotban szállították kórházba, de útközben elhunyt. A megtámadott férfinak csuklóból levágta az egyik kezét, a másikról pedig az ujjakat, majd a fejére is lesújtott és elmenekült. (A korábbi hírek arról szóltak, hogy a nő kezét vágta le.)

A Nógrádi Hírlap meg nem erősített információi szerint nem sokkal ezelőtt meghalt a támadás férfi áldozata is.

Az állítólag féltékenységből támadó szamurájkardost a vérengzés után nem sokkal a Cserhát bevetési alosztály kommandósai fogták el.

Salgótarján, 2009. december 15.
Rendőrök helyszínelnek Salgótarján belvárosában, egy Pécskő úti élelmiszerbolt előtt december 14-én késő este, ahol korábban bűncselekmény történt. Egy férfi, eddig ismeretlen okból szamurájkarddal támadt két nőre, me
Salgótarján, 2009. december 15. Rendőrök helyszínelnek Salgótarján belvárosában, egy Pécskő úti élelmiszerbolt előtt december 14-én késő este, ahol korábban bűncselekmény történt. Egy férfi, eddig ismeretlen okból szamurájkarddal támadt két nőre, melynek következtében az egyik áldozat életét vesztette, a másik pedig súlyos sérüléseket szenvedett. MTI Fotó: Komka Péter
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.