Számlagyárat számoltak föl a Dél-Alföldön

Újabb számlagyárat számoltak fel a pénzügyőrök a napokban, a dél-alföldi üggyel kapcsolatban egy embert előzetes letartóztatásba helyeztek.

Az eljárás eddigi adatai szerint Bács-Kiskun megyében élő emberek huszonegy cég nevében bocsátottak ki fiktív számlákat nyolcvan számlabefogadó gazdasági társaság felé, főként építőipari tevékenység körébe tartozó szolgáltatásról, összesen 1,1 milliárd forint értékben - mondta Némedi Varga Éva, a Vám- és Pénzügyőrség regionális parancsnokságának szóvivője.

A fiktív számlákat a befogadó cégek az adóbevallásaikban felhasználták, ezzel jelentősen megkárosították a központi költségvetést. Az így felderített adócsalás elkövetési értéke kétszáz millió forint, a pénzmosás bűncselekmény elkövetési értéke hatvan millió forint - közölte a szóvivő.

A pénzügyőrök az ország több megyéjére kiterjedően huszonöt helyszínen tartottak házkutatást. Az okozott kár megtérülése érdekében a vámhatóság 220 millió forint értékű vagyont - ingatlant, készpénzt, gépjárművet - foglalt le.

A kihallgatásokat követően őrizetbe vettek egy magyar állampolgárt, akit a Kecskeméti Városi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezett. A férfi ellen adócsalás, valamint pénzmosás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás - mondta az őrnagy.

Korábbi közlések szerint az idén már két hasonló nagyságrendű bűncselekményt derítettek fel a vámosok. Az egyik számlagyárat a Közép-magyarországi Regionális Parancsnokság, a másikat a Dél-dunántúli Regionális Parancsnokság illetékességi területén számolták fel.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.