Szakítás lett a matekozás vége

Nem tudott helyesen válaszolni egy pofon egyszerű feladványra az az indiai vőlegény, akit ezért szégyenszemre az esküvőjükön hagyott faképnél a menyasszonya.

A tanári szigorúsággal bíró ara képtelen volt feldolgozni a számítási hibát, amit a férfi vétett. Tudatlannak, tanulatlannak titulálta és meggyőződésévé vált, hogy képtelen lenne vele jóban-rosszban leélni az életét. Ezek után úgy döntött, hogy lefújja az egész esküvőt. 

A megdöbbentő eset az észak-indiai Uttar Prades tartomány Rasulabad városkájában történt. A csendes vidéki kisváros nem esik messze a Dehat körzet rossz levegőjű, ipari nagyvárosától, Kanpurtól. A helyi rendőrséget a mindig jól értesült, Rakesh Kumar vezeti. Ő tájékoztatta a sajtót a szerdán történtekről.

Indiának ezen a részén gyakran előfordul, hogy a családok, a fiatalok aktív közreműködése nélkül intézik a házasságot. Ezen a hagyományon ejtett foltot a nyughatatlan menyasszony, amikor eluralkodott rajta a kíváncsiság és idő előtt fel szerette volna mérni a férjjelölt szellemi képességeit. A férfi vesztére nem tudott helyesen válaszolni a nem túl bonyolult kérdésre: a fiatal nő ugyanis azt találta kérdezni jövendőbelijétől, hogy mennyi 15+6. Erre a vőlegény rávágta, hogy 17.

Mindenesetre, a további félreértések megelőzése végett, a családok igénybe vették a rendőrség közreműködését is a nászajándékok kettéosztásához. Erről Rakesh Kumar tájékoztatta a széles nemzetközi közvéleményt.

Könnyen lehet, hogy Uttar Prades a megtört szívek tartományává válik, ha minden a régi mederben halad tovább és valaki nem tesz valamit. Alig telt el ugyanis egy jó hónap a legutóbbi kurta-furcsa lakodalom óta. Akkor az eltitkoltan epilepsziás vőlegény elájult és összeesett az esküvőn. Azonban a tűzről pattant menyecskét nem lehetett ezzel zavarba hozni. A beteg még a rampuri kórház felé robogott a mentővel, amikor az ifiasszony megtartotta a lagzit, az egyik vendéggel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.