Szakadékba zuhant egy utasokkal teli busz az Andokban

Kétszáz méter mély szakadékba zuhant egy autóbusz az Andokban, Peru délkeleti részén. A szerencsétlenségben legalább 40 utas életét vesztette, továbbá 22-en megsebesültek.

A Santo Tomás régióba - Chumbivilcas tartomány - a szomszédos Arequipa régióból utasokat szállító távolsági járat Apacheta közelében sodródott le a hegyi útról, s zuhant a mélybe. Egy helyi rádióállomás szerint a mentőcsapatok még dolgoznak azon, hogy az áldozatokat kihozzák a mélybe bukdácsolt autóbusz roncsai közül.

A perui közlekedésrendészet vezetője, Enrique Medri tábornok az RPP rádiócsatornának nyilatkozva közölte, hogy az áldozatok száma tovább emelkedhet, ugyanis a sérültek közül nyolcnak súlyos az állapota. Beszámolója szerint a baleset az Espinar-Santo Tomás országúton történt, Velille település mellett.

A perui tömegtájékoztatás jelentéseiben utalnak arra, hogy a súlyos baleset körzetében heves esőzések és havazás volt, ami alaposan megnehezítette a közlekedést az Andoknak ezen a részén, s oka lehetett a szerencsétlenségnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.