Szakadékba zuhant az osztrák szépségkirálynő

Ena Kadic kocogás közben csúszhatott meg az otthonához közel, Innsbruck melletti Bergisel hegyen. A huszonhat éves nő a kórházban belehalt sérüléseibe. 

A korábbi Miss Ausztria közel 30 métert zuhanhatott, kritikus állapotban került kórházba, ahol már nem tudták megmenteni az életét. Az eset Tirolban, Innsbruck közelében a Bergisel hegyen történt - írja a The Local osztrák kiadása. 

A zuhanás után Kadicnak sikerült felhívnia a testvérét és elmondani neki, hogy balesetet szenvedett, mielőtt elvesztette volna az eszméletét. Végül az édesanyja azonnal kihívta a mentőket.

A nőre két diák bukkant rá, a Drachenfelsen (Sárkányszikla) kilátó közelében. Kadicot mentőhelikopterrel emelték ki a meredek szakadékból, és rögtön kórházba is szállítottak. Az Innsbrucki Egyetemi Kórház orvosainak tájékoztatása szerint Kadicnak súlyos fejsérülései voltak, de megsérült a medencéje és a tüdeje is. 

A baleset pontos körülményei egyelőre nem ismertek. A rendőrség tájékoztatása szerint a 2013-as szépségkirálynő lelkes futó volt és jól ismerte a környéket. 

Kadic a tavalyelőtti győzelme után nem akart a reflektorfényben maradni, visszavonult a nyilvánosságtól, és egy innsbrucki divatüzletben dolgozott asszisztensként. „A sajtó, az események, a bulik - ez a fajta élet nagyon boldogtalanná tett” - nyilatkozta az év elején a Seitenblicke magazinnak.

Az osztrák Alpokban csak idén május és szeptember között 115 ember vesztette életét, és további 2 385 sérült meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.