Rendőrök kapcsolták le Budapest rendőrfőkapitányát

A KRESZ kisebb fokú megsértése miatt tett feljelentést a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti járőre Tóth Tamás dandártábornok, budapesti rendőrfőkapitány ellen - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken.

Az ORFK tájékoztatása szerint a főkapitány irányjelző használata nélkül hajtott ki egy körforgalomból, ezt a szolgálatot teljesítő helyi járőr észlelte. A szokásos rendőri intézkedés keretében a gépjármű vezetőjét igazoltatták, Tóth Tamás pedig elismerte a szabálysértés tényét.

A tájékoztatás szerint a feljelentésben szerepel az is, hogy a gépjármű szélvédője nem felel meg a KRESZ előírásainak, a rajta lévő fólia nem szabályos.

A KRESZ betartása minden állampolgárnak kötelező, így a főkapitánynak is, ezért természetesen vállalja a szabálysértés következményeit - tudatta a rendőrség.

Hozzátették: "ha egy rendőr megszegi a közúti közlekedés szabályait, az nem jelenthet kivételt, sőt az elvárás egy rendőrrel szemben sokkal nagyobb akkor is, ha a rendőr a szabálytalanságot szabadidejében követte el". Az ORFK hangsúlyozta: a KRESZ figyelmen kívül hagyása minden állampolgár esetében azonos szankciókkal jár.

Az országos rendőrfőkapitány a feljelentés kézhez vétele után hozza meg döntését az ügyben - közölték.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.