Szabálytalankodó teherautósokra és buszosokra vadászott a rendőrség

Több mint 2200 tehergépkocsit és majdnem 140 autóbuszt ellenőriztek a rendőrök február 15-20. között, és 436 esetben állapítottak meg jogsértést - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon kedden.
A közlemény szerint az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) Truck & Bus elnevezésű ellenőrzésének keretében elsősorban a vezetési és a pihenőidővel, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok megtartását, továbbá a beutazás és a belföldön tartózkodás jogszerűségét vizsgálták.

Azonnali közlekedési korlátozást 16 nehéz tehergépkocsival szemben kellett elrendelni - írták. Ebben a járműkategóriában a vezetési és a pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 92 esetben, a jármű-, valamint rakománybiztonsággal összefüggésben 155 esetben, míg okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 90 esetben intézkedtek.

A tehergépkocsi-vezetők ellenőrzése során 8 esetben merült fel alkoholfogyasztás gyanúja; 40 esetben a jármű vezetője, illetve utasa nem használta a biztonsági övet; továbbá 83 jármű túllépte a megengedett legnagyobb sebességet.

A buszok vezetői 7 esetben hajtottak gyorsabban a megengedettnél, a vezetési és a pihenőidővel kapcsolatos szabályszegéseik miatt pedig szintén 7 esetben kellett intézkedniük a rendőröknek - olvasható a közleményben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.