Szabadság képekben

Szabadulásuk utáni életüket, saját hétköznapjaikat, környezetüket örökítik meg nemrég szabadult fogvatartottak a börtönrádiót is üzemeltető Adj hangot! egyesület új programjában. 

Az Ez már a szabadság? kezdeményezésben profi fotós szakemberek mentorálásával frissen szabadult emberek sajátítják el a fényképezés alapjait. A háromalkalmas workshop célja nem az, hogy profi fotósokat képezzenek belőlük, hanem hogy segítsenek nekik feldolgozni a szabadságvesztéssel töltött éveket és a visszailleszkedés nehézségeit. 

A hétvégén második alkalommal megtartott kurzusra már saját képekkel érkeztek a résztvevők. A képzés hónapjai alatt készült felvételekből a tervek szerint áprilisban négy vidéki és egy fővárosi helyszínen nyílik kiállítás, ahol a látogatók találkozhatnak az alkotókkal is. A volt fogvatartottak tárlatvezetést tartanak majd, ezzel is a hasonló helyzetben lévőkkel szembeni előítéleteket szeretnék leküzdeni a szervezők.

A tárlat azt mutatja be, hogy látják a világot a korábbi fogvatartottak a többévnyi bezártság után.

„Van, aki portrékat készít, van, aki a szabadságát a természetben és a nyugalomban találja meg” – meséli tapasztalatait a projekt vezetője, Drubina Kamilla. „Akad olyan résztvevő, aki – eredeti szakmájából adódóan – csak alapos utómunka után ad ki fotót a kezéből, ezzel egy egészen különleges világot teremtve. Más az állandóságot és stabilitást keresi, amit épületekben, hidakban lát meg.”

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.