Szabadlábon védekezhet a kutyaotthont felgyújtó fiú

Óvadék ellenében szabadon engedték azt a 15 éves fiút, akit azzal gyanúsítanak, hogy felgyújtott egy kutyamenhelyet csütörtök este Manchesterben. A tűzben 50 állat elpusztult és az épületben is jelentős károk keletkeztek.

A Daily Mail úgy tudja, letartóztatása után hevesen tagadta a gyújtogatást azt a tizenéves, akit a Manchester Dogs' Home-ban történt tűzeset előtt szemtanúk láttak a környéken kóborolni.

Mivel a fiú halálos fenyegetéseket kapott az elmúlt napokban, a közösségi médiában, a hatóságok nem hozzák nyilvánosságra a nevét és azon kívül, hogy egy kutyatámadásban súlyosan megsérült az év elején, egyebet nem lehet tudni róla.

A tinédzserre egy elszabadult afrikai oroszlánkutya (Rhodesian Ridgeback) támadt rá és súlyos sérüléseket okozott neki, kórházba is került. Az, hogy nem történt súlyosabb tragédia, egy szomszédnak köszönhető, aki a fiús segítségére sietett, ám mivel az eb őt is marcangolni kezdte, egy konyhakéssel leszúrták.

Az izmos testfelépítésű, méretes afrikai oroszlánkutyát egyébként családbarát, nyugodt természetű fajtának tartják. Nem agresszív, de jól idomítható, intelligens állat, ezért kiváló házőrző. Nevét onnan kapta, hogy az afrikai éjszakában még a nagyvadaknak is nekitámad, ha az embert illetve a területét akartja védeni.

A balesetből bírósági ügy lett, a kutya gazdáját elmarasztalták, amiért felügyelet nélkül hagyta a kutyáját.

A feldühödött állatbarátokat azonban nem hatja meg a fiú története, hisz a tűzben 53 kutya pusztult el. A brit sajtónak arctalanul és névtelenül nyilatkozó hozzátartozók elmondták, hogy most mind félelemben élnek a fenyegetések miatt.

Három, egymással rokonságban álló helyi férfit viszont valóságos kősként ünnepelnek: Jason Dyer, Daniel Vere és Dean Rostock életüket kockáztatva berohantak a menhelyre még a tűzoltók kiérkezése előtt és kimentettek 20 kutyát.

A tűzvészt összesen 150 eb élte túl, akiket egy másik menhelyre szállítottak át, illetve sokakat örökbe is fogadtak. Az állatbarátok adományozó kedvét mutatja, hogy az elmúlt 48 órában immár 1,2 millió fontnyi adomány gyűlt össze a menhely javára, így az épületet, melynek harmada teljesen használhatatlanná vált, valószínűleg gond nélkül helyre tudják majd hozni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.