Súlytalanságban forgatták az év klipjét

Megjelent az OK Go legújabb klipje, amit zéró gravitációban, azaz súlytalanságban forgattak.

"Amit most fogsz látni, valódi" - ezzel a felirattal kezdődik az OK Go legújabb videoklipje, amit egy orosz S7-es parabola-repülő fedélzetén vettek fel.

A parabolikus röppályájú repülőgépeken valószínűleg nem lehet túl kényelmes nemhogy forgatni, de utazni sem: az út 45 percig tartott, ami alatt először 45 fokos szögben emelkedtek 1 kilométeres magasságra, majd meredeken zuhanni kezdtek, ennek során tapasztalhatják az utasok a mikrogravitációt . A banda tagjai mindössze 27 másodperc erejéig "élvezhették" a súlytalanság állapotát, de ezt a manővert az út során összesen 8-szor ismételték meg. Hogy mennyire lehet élvezetes egy ilyen út, arról legyen elég annyi, hogy a NASA is parabola-repüléseken trenírozza űrhajósait, a gyakorlatot pedig "hányós üstökösnek" (vomit comet) becézik.

Az OK Go tagjai az út során a hipergravitációt is megtapasztalhatták: a földi nehézségi erő 1,8-szorosát a parabolikus pálya tetején érték el, a klipen ez a pillanat 3 perc 7 másodpercnél látható.

Az utazásra a bandatagokat az orosz űrügynökségnél készítették fel; a három hetes kiképzés alatt 21 parabola-repülésn vettek részt, összesen több mint 2 órát lebegtek súlytalanságban.

Legújabb klipjüket máris félmillióan nézték meg a YouTube-on; eddigi legnépszerűbb, This too shall pass című számuk klipjét több mint 50 millióan látták.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.