Súlyos vonatbaleset Székelyföldön

Nyolc halálos áldozata van a szombat délután a Sepsiszentgyörgyhöz tartozó Kilyénben (Chilieni) történt vonatbalesetnek: egy vonat egy embereket szállító pótkocsis traktorba rohant.

A SMURD rohammentő szolgálat helyszínre érkezett egységei eredetileg hat halottat (öt nőt és egy férfit) és három súlyos sérültet találtak a helyszínen. Az egyik sérültet Brassóba szállították mentőautóval, a másik kettőért mentőhelikopter érkezett Marosvásárhelyről.

Gál Melinda, a SMURD helyszínre érkezett sürgősségi szakorvosa közölte, hogy az egyik sérült a helikopter felszállása előtt meghalt, a másik pedig útközben.

Iulia Grigoras, a Kovászna megyei rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a Brassó és Marosvásárhely között közlekedő személyvonat gázolta el a traktort. Az előzetes vizsgálat megállapítása szerint a traktor 78 éves vezetője nem vette figyelembe az áthaladást tiltó fényjelzést. A pótkocsiban 15-16 munkás ült, akik burgonyaszedésről tértek vissza a székelyföldi városba. Többnek közülük sikerült kiugrania, mielőtt a vonat elütötte volna a járművet.

"Az elmúlt évek legsúlyosabb balesete történt Kilyén mellett szombaton" – mondta a Székelyhon.ro hírportálnak Török Zsuzsanna, a Kovászna Megyei Mentőszolgálat vezetője, hozzátéve, hogy kollégái, valamint a Kovászna Megyei Sürgősségi Esetek Felügyelősége mindent megtett, hogy megmentse az áldozatokat, a sepsiszentgyörgyi kórházba szállított személyek kezelése pedig folyamatban van.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.