Súlyos korrupció: a hokisok soron kívül kapták az oltást

Figyelem! Amerikában országos hullámokat vet, hogy az ismert sportolóknak nem kellett sorba állniuk az oltásért. És figyelem: az Egyesült Államokban órákig kell várakozni az új típusú influenza elleni vakcina megkapásáért.

Menesztették az Alberta tartományi Egészségügyi Szolgálat (AHS) egyik felsőbb vezetőjét, amiért soron kívül adott oltást az új típusú influenza ellen a Calgary Flames jégkorongozóinak, a klub vezetőinek és a családtagoknak, miközben az átlagembereknek órákat kellett sorban állniuk a vakcináért.

Alberta tartományban óriási volt a felháborodás amiatt, hogy az amúgy óriási népszerűségnek örvendő hokisok múlt pénteken megkapták az injekciókat, ráadásul még a kórházba sem kellett bemenniük. Ken Hughes AHS-elnök elmondta, sajnálja a történteket, és súlyos tévedés volt, hogy a sportolók és családtagjaik elsőbbséget élveztek.

Ken King, a Calgary Flames első embere bocsánatot kért a történtekért. Megjegyezte: úgy érezték, azért érdemelnek soronkívüliséget, mert rengeteget utaznak Kanadában és az Egyesült Államokban. Ezenkívül nem akartak felfordulást okozni azzal, hogy a sztárként kezelt hokisok közkórházakban várakoznak.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.