Magához tért Kulka János

Lapinformációk szerint tegnap este, egy nappal az életmentő műtét után magához tért Kulka János. Az 57 éves színészről már az is kiszivárgott, hogy stroke-ot kapott, és az életmentő beavatkozásra egy vérrög eltávolítása érdekében volt szükség.

A Kossuth-díjas színész túl van az életveszélyen, állapota stabil – ez már tegnap kiszivárgott, a Bors legfrissebb információi szerint legújabban az is, hogy a művész azóta magához is tért, vagyis egyelőre jól alakul az állapota, de az ilyen esetekben értelmetlen esélylatolgatás nélkül csak annyit szabad kijelenteni róla, hogy a következő napok még sorsdöntőek lehetnek.

Korábban a Blikk azt írta, hogy Kulkát először a Honvéd kórházba szállították, majd mentővel vitték át az Amerikai úti Országos Klinikai Idegtudományi Intézetbe, ahol jelenleg is kezelik. 

Kulka János
Reviczky Zsolt / Népszabadság

A Katona József színház honlapján olvasható, hogy a mai Godot-ra várva előadás betegség miatt elmarad (a jegyeket árpilis 22-ig visszaváltják), és a még tegnap felkerült szűkszavú közlemény is ott van, miszerint:

„Állapotáról a család kérését tiszteletben tartva információt nem tudunk adni. Az esetleges műsorváltozásokról a művész úr állapotának alakulása ismeretében döntünk, erről a későbbiekben tájékoztatást adunk.” Ennél több, illetve ennél részletesebb információra egyelőre nem lehet számítani, noha egyes hírportálokon újabb közlemény kiadását előlegezték meg a színház részéről. Nyilván nem véletlenül, hiszen a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészért sokan aggódnak.

Orvosi körökből korábban annyi információhoz jutottunk, hogy az ellátó intézményből – az Amerikai úti klinikából – többre nem lehet következtetni, mint hogy Kulka Jánoson valamilyen idegsebészeti beavatkozást kellett végrehajtani, az ilyen típusú műtétek egészen eltérő gyógyulási, regenerálódási időtartammal járnak, találgatni a konkrét esetet ismerőknek is korai lenne.

Kulka János családjának közleménye is megérkezett időközben szerkesztőségünkhöz:

„János kedden este kórházba került, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta. Reggel óta folyamatosan érkeznek az aggódó, törődő megkeresések – barátoktól, ismerősöktől, ismeretlenektől –, melyek rengeteget jelentenek Jánosnak és nekünk is. Ezeket szeretnénk megköszönni.

Ebben a pillanatban a legfontosabb, hogy János a gyógyulására tudjon koncentrálni, mi pedig támogatni tudjuk őt ebben. Éppen ezért arra kérünk mindenkit, segítse Jánost és minket azzal, hogy időt ad nekünk erre, mi pedig a későbbiekben tájékoztatást adunk állapotának alakulásáról.”

A család egyelőre nem adott ki ennél frissebb tájékoztatást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.