Sültkrumpli-krízis a venezuelai McDonald'sokban

Le kell, hogy mondjanak egy időre a sült krumpliról az amerikai gyorsétteremlánc venezuelai vásárlói, helyette azonban választhatnak yucát, arepa kenyeret vagy salátát.

Dühöngő, szitkozódó emberek sora hagyja el a venezuelai McDonald's éttermeket. „Az itteni helyzet miatt van, totális összeomlás” – mondja egyikük, aki családjával érkezett a caracasi étkezdébe. A kétéves kislánya azonban nem kért a Happy Meal menühöz felajánlott salátából, yucából vagy arepa kenyérből.

Hiány van ugyanis a fagyasztott burgonyából a dél-amerikai országban a kaliforniai kikötőkben dolgozó dokkmunkások sztrájkja miatt – írja a The Guardian. Szerződési viták miatt ugyanis a nyugati parti teherszállítóknál visszatartották a rakományt, így Venezuelába nem jutott be a fagyasztott krumpli. A múlt hónapban Japánban is hasonló problémákkal kellett szembenézniük a mekis burgonya szerelmeseinek.

Sonia Ruseler, a latin-amerikai McDonald's gyorséttermeket üzemeltető, argentínai Arcos Dorados cég szóvivője azt nem fejtette ki, hogy a szomszédos országokban miért nincs sültkrumpli-krízis, csupán annyit közölt, már dolgoznak a megoldáson.

A rivális Burger King kihasználta a helyzetet, és a közösségi médiában hirdetik, hogy más gyorséttermek még mindig örömmel biztosítják az amerikai stílusú sült krumplit.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.