Süllyesztett járdák, eltűnt kockakövek - megújult a Thököly út

Csütörtökön átadják a felújított Thököly utat, amely két szakaszon, a Dózsa György út és a Hungária körút, valamint a Mexikói út és a Nagy Lajos király útja között újult meg.

A Fővárosi Önkormányzat megbízásából augusztus első hetében kezdte meg a kivitelező a Thököly út rekonstrukcióját. A 73 napig tartó munkálatok során több mint 9 ezer tonna új aszfaltot terítettek az elhasználódott útpályákra - tartalmazza a sajtóiroda közleménye.

A csaknem 427 millió forintból megvalósuló útrekonstrukció során a Dózsa György út és a Hungária körút között mintegy két futballpálya méretének megfelelő méretű kockakövet bontottak el. Ezek egy részét a Fővárosi Kőtárban megőrzik, egy részük pedig a főváros néhány pontján, például a Budai alsó rakpart járdaszigetein, valamint a Thököly úton sorakozó fák törzsét körülvéve lesz látható.

Tíz buszmegálló szerkezetét megerősítették, három megállóhely új aszfaltburkolatot kapott, 30 helyen süllyesztették le a járdákat az akadálymentesítés érdekében, a kijelölt gyalogos átkelőknél pedig a járdákba épített vakvezető sáv segíti a vakok és gyengén látók közlekedését.

A Thököly úton mindkét irányban kerékpársávot alakítottak ki a Dózsa György út és a Hermina út, valamint a Mexikói út és a Róna utca között.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.