Tragédia a légibemutatón: heten meghaltak a becsapódáskor

Hét ember meghalt Nyugat-Sussexben, miután egy Hawker Hunter sugárhajtású repülőgép lezuhant az A27-es jelzésű út közvetlen közelében szombat délután.

A gép a Shoreham Repülőnapon vett részt, amikor egy hurok végrehajtása közben a pilóta elvétette a manővert, túl alacsonyra repült és már nem bírta felemelni a repülőt.

A hét áldozat a helyszínen életét vesztette, egy embert könnyebb, egy másikat pedig súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. Tíz ember sérüléseit a mentők a helyszínen el tudták látni.

Egy asszony, aki két gyermekével az autóban éppen az A27-esen haladt, azt mondta a BBC-nek, hogy látták, ahogy a gép közeledik, de azt hitték, meg fog fordulni. Mire a gép becsapódott, ők már jó 15 méterrel odébb voltak, az út másik oldalán. A becsapódást robbanás, óriási tűzlabda és hatalmas füst követte.

Ezen a show-n az elmúlt néhány évben ez már a második súlyos szerencsétlenség. 2007-ben Brian Brown, egy 49 éves James Bond-kaszkadőr veszítette életét, amikor lezuhant egy második világháborús Hurrikánnal egy be nem tervezett mutatvány közben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.