Strasbourghoz fordul egy elítélt rendőr a rossz börtönkörülmények miatt

A strasbourgi emberi jogi bírósághoz fordul egy exrendőr, aki hat évre került a rácsok mögé, s nem elégedett a börtönkörülményekkel.

Csalásért, sikkasztásért, lopásért, hivatali visszaélésért, rablás előkészületéért és közokirat-hamisításért ítéltek el egy rendőr őrnagyot, aki gyakorlatilag egy bűnözői csoportot irányított - írja a Blikk. A csoport azt tervezte, hogy kirabol egy műszaki cikkeket szállító kamiont, de az akció kudarcba fulladt.

A hat évre börtönbe zárt rendőr most a börtönkörülményekre panaszkodik, és a strasbourgi emberi jogi bírósághoz fordulna. Mohácsi Ferenc büntetőjogász szerint az utóbbi években több ezren nyújtottak be kérelmet Strasbourgban. A legtöbben ugyanarra a dologra panaszkodnak: nincs meg a négy négyzetméteres életterük a cellában a zsúfoltság miatt. De vannak olyanok is, akik hiányolják a melegvizet és a rendszeres tisztálkodást, vagy a poloskák zavarják őket.

– Kizárólag tavaly 43 fogvatartottnak ítélt meg a strasbourgi bíróság összesen 230 millió forintnyi kártérítést - mondta a bulvárlapnak Mohácsi.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.