Strandolás közben érte a villámcsapás

Egy 20 éves fiú életét vesztette, nyolc ember pedig megsérült, amikor beléjük csapott a villám vasárnap a los angelesi Venice Beach strandon.

„Először egy roppanást hallottam, aztán egy óriási villám hasított keresztül az égen és ezt követte a leghangosabb menydörgés, amit valaha hallottam"- idézte fel a történteket Joe Doro a KCAL-TV-nek.

Angelica Roquermore a The Los Angeles Timesnak elmesélte, hogy pánik tört ki a helyszínen, amikor az ég elsötétült és a semmiből eső és menydörgés kíséretében előtört a villám. „Mindenki sikítozott"- mondta.

Szakértők szerint a dél-kaliforniai partok mentén szokatlanul heves, hirtelenül kialakuló és körülbelül 15 percig tartó vihar vasárnap délután negyed háromkor érte el a partot. A villám a fürdőzők egy csoportjába csapott bele. A 20 éves fiút, aki a kórházba szállítást követően életét vesztette,  kb. 90 perccel a villámcsapást követően, arccal lefelé fordulva, a vízfenéken találtak meg a vízimentők.

Nyolc sérültet jelenleg orvosi megfigyelés alatt tartanak, egyikőjük állapota kritikus - közölte Katherine Main a helyi tűzoltók szóvivője. Öt embert még a helyszínen elláttak a mentők, az ő állapotuk nem igényelt további orvosi segítséget.

Mike McIlroy, a Megyei Életmentők Szolgálatának tisztje szerint mintegy 20 000 ember tartózkodhatott a népszerű partszakaszon, amikor lecsapott a vihar, mely végigsöpört Kalifornia államon: 35 kilométerrel Venice Beach-től egy golfpályán szintén villámcsapás következtében sérült meg egy 57 éves férfi, akinek állapota már stabil, és a vasárnapi vihart okolják a 19 kilométerre délre fekvő Redondo Beachen történt áramkimaradásért is, amely mintegy 300 háztartást érintett.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.