Stohl András holnap szabadul a börtönből, de még visszakerülhet

Stohl András hétfőn szabadul a börtönből, ahol a 2010. május 8-án Fót mellett okozott baleset miatt töltött el öt hónapot. Ám úgy néz ki, ügye ezzel még nincs lezárva.

A Vasárnapi Blikk megtudta, a baleset legsúlyosabb sérültjének, Kaincz Pálnak az ügyvédje, Mester Csaba a perújítás érdekében kérvényezi, hogy új szakértőt hallgasson meg a bíróság, mert az idős férfi hiába vett részt az összes rehabilitáción és gyógytornán, egyre rosszabbul érzi magát.
Az ügyvéd a bulvárlapnak elmondta, nem céljuk, hogy Stohlt ismét börtönbe küldjék, de szeretnék, ha kiderülne, hogy sokkal súlyosabb sérüléseket okozott, mint ahogy azt előzőleg megállapították.

Stohl András érkezik a Nagy Ignác utcai Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet épületéhez
Stohl András érkezik a Nagy Ignác utcai Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet épületéhez. A színész megkezdte tíz hónapos börtönbüntetését. Stohlt később szállítják át arra a helyre, ahol büntetését tölti majd; sajtóhírek szerint ez a tököli börtön lesz. A színész legkorábban - jó magaviselet esetén - öt hónap múlva szabadulhat. MTI Fotó: Beliczay László

– Mivel a kártérítés összegéről sem tudtunk meg egyezni, így a polgári perben kérni fogom a tanúink kihallgatását, valamint, hogy a bíróság rendeljen ki másik szakértőt. Ha az ügyben új bizonyíték kerül elő, akkor az ügyészség dönthet a perújítás mellett – magyarázta lapnak az ügyvéd.

Ha az új bizonyítékok Kaincz Pálékat igazolják, az áldozatok megkaphatják a 12 millió forintos kártérítésüket, a színész pedig visszakerülhet a börtönbe.

A lap által megkérdezett, az ügytől független jogász szerint nem kizárt, hogy egy új per keretében a színész újra börtönbe kerüljön, ehhez azonban „nagyon erős, független szakértői vélemények kellenének”.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.