Sting a CD-k halálát jósolja

Az énekes szerint a CD-knek végük, Sting 25 című, szólókarrierjét összefoglaló anyagát ezért nem is adja ki, hanem ingyenesen elérhetővé teszi az iTunes-on.

Bárki letöltheti Sting legújabb anyagát. A STING 25 nevű alkalmazást a New York-i Upper West Side-i Apple Store-ban mutatta be az énekes szombaton. A letöltők több mint 4 órányi zenei anyaghoz, koncert-felvételekhez és interjúkhoz juthatnak hozzá - írja a Billboard.com.

A dologban Sting szerint az a jó, hogy a meglévő anyagot bármikor lehet frissíteni, így nem valami statikus dologról van szó. – Ez organikus.– mondta a portálnak. Szerinte az emberek egyre kevésbé vesznek CD-ket, épp ezért nem éri meg CD-t kiadni. Az új modellnek az alkalmazásokat tartja, melyek könnyen eljuthatnak a zeneszerető közönséghez.

– Nem vagyok valami nosztalgiázó típus. Szerintem a nosztalgia egyfajta betegség. (...) És mégis, Fantasztikus élmény volt visszatekinteni és feltenni a kérdést: "Jó munkát végeztél?" És azt mondom, igen, és büszke vagyok rá. (...) Semmilyen szempontból nem bántam meg semmit.

És hogy miért adja ingyen az anyagot? Nos, a válasz egyszerű. – Nem tudjuk, mennyit ér. – mondta az énekes a CBS News-nak.

Sting
British singer Sting gestures during a performance by rock band The Police in Singapore February 4, 2008. REUTERS/Charles Pertwee (SINGAPORE)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.