Sting és Tom Hanks Obamával ünnepelt

Az Oscar-díjas színész és a Grammy-díjas zenész is megkapta a washingtoni Kennedy Központ magas rangú elismerését az idén. A díjazottakat a hagyományoknak megfelelően az amerikai elnök fogadta a Fehér Házban.

Az amerikai kulturális élet legrangosabb kitüntetését idén öt művész kapta meg, Tom Hanks-en és Stingen kívül Al Green soulénekes, Lily Tomlin színésznő és Patricia McBride balettművész részesült elismerésben - írja a BBC.

A legendás szivárvány színű szalagot minden évben olyan művészeknek adják, akik nagy hatással voltak az Egyesült Államok és az egész világ kultúrájára. A rangos kitüntetés történetében Sting mindössze a 18. brit díjazott, így nem véletlen, hogy nagyon meghatódott. „Váratlanul ért, le vagyok nyűgözve” - mondta a 63 éves zenészlegenda.

A díjazottaknak maga Barack Obama adott elegáns fogadást a Fehár Házban, előtte viszont a Kennedy Központban tartottak nagyszabású gálát, melyen Lady Gaga, Bruce Springsteen és Bruno Mars Sting-slágereket, míg Jennifer Hudson és Usher Al Green tiszteletére klasszikus zenei válogatást adott elő. Tom Hanks és Lily Tomlin legendás filmszerepeire színésztársak emlékeztek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.