Stabil a robbanásban megsérült gyerekek állapota

Megműtötték a várpalotai robbanás két sérültjét Győrben, a fiúk már nincsenek közvetlen életveszélyben - közölte az intézmény orvosigazgatója.

Oláh Attila azt mondta: a koponyasérülés miatt valószínűleg nem kell már operálni a két fiút, de további beavatkozásokra lehet szükségük, mivel végtagjaik "tele vannak repeszekkel, szilánkokkal".

Józsa Zoltán, a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház traumatológiai osztályának főorvosa kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a röntgenvizsgálat repeszdarabokat mutatott ki a két fiú koponyaüregében, harmadik társuknak a térdízületébe fúródtak repeszdarabok, negyedik társuk pedig szilánkoktól sérült meg.

Csépányi-Barczi Petra, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy egy családi ház udvarán robbant fel a robbanótest, és a sérültek 14 évesek.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Gaál Csaba annyit közölt, hogy a robbanás oka egyelőre ismeretlen, a körülményeket a Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálata bevonásával vizsgálják.

Talabér Márta (Fidesz-KDNP), a település polgármestere az MTI-nek azt mondta: tudomása szerint a gyerekek a robbanótestet a Vörösmarty utcai családi ház udvarán találták. Az M1 Híradó tudósítása szerint az egyik fiú testvére és nagyapja korábban hasonló körülmények között, egy robbanásban életét vesztette.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.