Sportnap: több mint 20 sportágat mutatnak be

Több mint 20 sportágat, köztük a kerekesszékes kosárlabdát vagy a lovaglást is kipróbálhatják az idei MERI Sportnap résztvevői április 14-én az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben.

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) és az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) negyedik alkalommal rendezi meg a MERI Sportnapot azzal a céllal, hogy a fogyatékossággal élők megismerhessék és kipróbálhassák azokat a sportokat, amelyeket ők is űzhetnek. Ezzel szeretnék felkelteni a mozgáskorlátozott fiatalokban az igényt a testedzésre - adta hírül közleményben a MEOSZ.

A sportnap résztvevői egyebek mellett kipróbálhatják a gerelyhajítást, a lövészetet, az asztaliteniszt, a bocciát, a kerekesszékes kosárlabdát, a rögbit, az ülőröplabdát, a vívást, a lovaglást, a kajak-kenut. Több sportágat paralimpikonok, világ- és Európa-bajnok parasportolók mutatnak be.

Dani Gyöngyi Európa-bajnok vívó és a program ötletgazdája mellett részt vesz az eseményen Krajnyák Zsuzsa világbajnok vívó, Csonka András világbajnok bronzérmes asztaliteniszező is. 

A sportnap nem titkolt célja, hogy megszólítsa azokat a fiatalokat, akikben van kellő kitartás és elszántság ahhoz, hogy mozgássérültként sikereket érjenek el a sportban, ezzel utánpótlást biztosítva a magyar paralimpiai csapat számára.

Az idén először a sport világán kívüli ismert személyiségek is részt vesznek a programon: a rendezvény védnöke lesz Lang Györgyi színész, táncdalénekes és Varga Katalin, a 2012-es év kerekesszékes szépségkirálynője.

A sportnap társszervezője a Magyar Paralimpiai Bizottság.

Magyarországon jelenleg több mint 300 ezer mozgáskorlátozott ember él, közülük mintegy 380-an rendelkeznek versenyigazolvánnyal.

Az esemény részleteiről a www.meri.lepjkozelebb.hu oldal nyújt részletes felvilágosítást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.