Spielberg az USA legbefolyásosabb embere

A Forbes ismét közzétette az Egyesült Államok legbefolyásosabb embereinek listáját. Az első öt helyen négy rendező és egy televíziós személyiség végzett.

Steven Spielberg befolyásának növekedéséhez nagyban hozzájárult a Lincoln című filmje, mely hatalmas sikert aratott világszerte. A történelmi dráma 12 Oscar-jelölést kapott tavaly, végül két kategóriában győzedelmesekedett is, és világszerte 275 millió dolláros (több mint 63 milliárd forintos) bevételt ért el a mozikasszáknál.

Steven Spielberg a legbefolyásosabb híresség az Egyesült Államokban
Director Steven Spielberg, President of the 66th Cannes Film Festival, holds a director's clap on the eve of the opening of the Festival in Cannes May 14, 2013. The 66th Cannes Film Festival will run from May 15 to May 26. REUTERS/Eric Gaillard (FRANCE - Tags: ENTERTAINMENT TPX IMAGES OF THE DAY)

A Forbes szerint a rendező tekintélyét jól mutatja, hogy az amerikai politikai drámára 93 millió dollár értékben váltottak jegyet a külföldi mozikban. A híres rendezőt az E-Poll Piackutató cég által megkérdezettek 47 százaléka tartja nagyon befolyásosnak, a második legprominensebb személyiségnek Oprah Winfrey-t kiáltották ki. A televíziós személyiség az utóbbi időben saját kábelcsatornájának, az Oprah Winfrey Network útját egyengeti, úgyhogy kevesebb szereplést vállal. Cége most már nyereséges és egyre sikeresebb az amerikaik körében.

A harmadik helyen George Lucas végzett, akiről az utóbbi időben keveset hallani, újabban leginkább feleségével és kislányával foglalkozik, de az új Star Wars-filmnek köszönhetően Lucas-szal továbbra is sokat foglalkozik a média.

Ron Howard is előkelő helyen szerepel a befolyásos hírességek listáján, noha legújabb filmje, a Hajsza a győzelemért nem hozta lázba a filmek szerelmeseit. Hiába zengtek róla ódákat a kritikusok, a 38 millió dollárból készült film mindössze 90 milliót hozott a konyhára.

Martin Scorsese az ötödik helyen szerepel, a 71 éves rendezőről a megkérdezettek 41 százaléka mondta azt, hogy nagy hatással van az emberekre. 

A tízes toplistára még olyan nevek kerültek fel, mint a U2 együttes énekese, Bono, vagy a Marval-képregények atyja, Stan Lee.

A Forbes nem közölte, hogy hányan vettek részt a lista összeállításához végzett közvélemény-kutatásban.


Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.