Spanyolországban találták meg az agydaganattal küzdő kisfiút

Az ötéves Ashya Kinget szülei rabolták el az angliai kórházból csütörtökön. 

Ashya Kingnek agydaganata van. Jó ideje a Southamptoni Általános Kórházban feküdt, és a gyomrába vezetett szondán át etették és itatták. Ennek ellenére szülei felügyelete mellett rövidebb időre elhagyhatta a kórházat. Csütörtökön délután a kórház személyzete elengedte a kisfiút családjával, ám nem tért vissza az intézménybe a megbeszélt időben. Miután sokadik próbálkozás után sem tudták elérni a szülőket, a kórház személyzete értesítette a rendőrséget. A kórházon kívül Ashya túlélése veszélybe került, hiszen a szonda működéséért felelős szerkezet telepe hamar lemerül, és ha nem cserélik ki őket időben, a kisfiú éhen és szomjan is halhat. A hampshire-i rendőrség épp ezért nemzetközi körözést adott ki a szülők ellen, akik a Jehova tanúi vallási csoport tagjai, így vallási okok miatt visszautasítják például a vérátömlesztést.

A családot a szemtanúk utoljára egy Franciaország felé tartó kompnál látták, majd nyomuk veszett. Végül Malaga mellett, Spanyolországban találták meg őket. Szombaton este letartóztatták a szülőket, Ashyát pedig azonnal kórházba szállították. "Ebben a helyzetben nincsenek nyertesek" - nyilatkozta Chris Shead, a hamsphire-i rendőrfőnök helyettese, aki hozzátette, egyelőre nem lehet tudni, mikor térhet vissza Ashya Nagy-Britanniába, de orvosai felvették a kapcsolatot a spanyol doktorokkal, és a kisfiú jó kezekben van Malagában.

Új kezelést akartak kipróbálni 

Ashya King édesapja a YouTube-ra feltöltött videóban azt állítja, azért vitték el súlyosan beteg gyereküket a kórházból, mert ki szerették volna próbálni a protonnyalábbal történő sugárterápiát, mely nem elérhető az angol közegészségügyet ellátó szolgálat, az NHS, vagyis a Nemzeti Egészségügyi Szolgálat keretén belül - írja a BBC.

A férfi közölte azt is, hogy a kisfia jól van, többet mosolyog, mióta kihozták a kórházból. Elmondta azt is, hogy a szonda tökéletesen működik, nem merültek le az elemei, és van még tartalék telepük is, úgyhogy nincs miért aggódni.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.