Spanyol modell lett a világ szépe

A spanyol Mireia Lalaguna Royo nyerte a 65. Miss World nemzetközi szépségversenyt, amelynek döntőjét a dél-kínai Hajnan-szigeten lévő Szanja tengerparti üdülőhelyen rendezték meg december 19-én. A Magyarországot képviselő Kiss Daniella nem jutott a legjobb 20 közé.

Fotó: China Stringer Network / Reuters

A zsűri döntése alapján az első és második udvarhölgy az orosz Szofija Nyikicsuk, illetve az indonéz Maria Harfanti lett.  

A 23 éves győztes, Mireia Lalaguna Royo barcelonai modell, aki farmakológiából szerzett diplomát és táplálkozástudományból szeretne mesterképzést szerezni. Beszédében azt mondta, az, hogy kívülről szép, még nem jelenti azt, hogy belülről nem az és azért kellene nyernie, mert ő egy erős nő. Miss Spanyolország kapta meg a Top Modell különdíjat is

Az idei verseny sem volt mentes botránytól  Kanada kínai születésű versenyzője, Anastasia Lin ugyanis egy interjúban bírálta, diktatórikusnak nevezte a vendéglátó ország rendszerét és számon kérte az emberi jogokat. Miss Kanadát ezért kizárták a versenyből, Kína megtagadta tőle a vízumot, beszédét pedig a műsorból kivágták.

Miss Kanadát kiutasították Kínából
Miss Kanadát kiutasították Kínából
Tyrone Siu / Reuters

Lin, aki nem is nézte meg a döntőt, egy sajtótájékoztatón azt mondta, a kínai hatóságok nemkívánatos személynek nyilvánították és megakadályozták abban, hogy felszálljon a Hongkongból Szanjára tartó gépre. Elmondta azt is, hogy problémái adódtak a szponzorokkal, akik üzleti érdekeik miatt nem akartak szembemenni Kínával.

A Peking szócsövének számító Global Times véleménycikkében viszont azzal vádolta Miss Kanadát, hogy politikai opportunizmus útján keresi magának a hírnevet. Mint írták, ha Lin egyes tajvani és hongkongi művészekhez hasonlóan ellenségesen viselkedik Kínával, akkor ne várja, hogy majd engedik belépni annak óriási piacára.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.