Sósav szivárog egy vasúti tartálykocsiból Balatonfűzfőn

A vasúti rendezőben álló tartály az eddigi feltételezések szerint elöregedett, és emiatt jutott ki a veszélyes anyag a környezetbe.

Sósav szivárog egy sérült vasúti szerelvényből a balatonfűzfői Nitrokémia Ipari Park területén; a negyvenezer literes tartálykocsiból a tűzoltók és a katasztrófavédelem szakemberei meggátolták az anyag környezetbe jutását, jelenleg a sósav átfejtését végzik - közölte szombaton a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Bakos György tájékoztatása szerint délelőtt 11 órakor riasztották a balatonfűzfői tűzoltókat a sérült tartálykocsihoz, akik a megyei igazgatóság Veszélyhelyzeti Felderítő Csoportjával együtt védőruhában elkezdték az addig kifolyt mintegy 50 liter sósav semlegesítését, és a szivárgó anyag összegyűjtését.

A vasúti rendezőben álló tartály az eddigi feltételezések szerint elöregedett, és emiatt jutott ki a veszélyes anyag a környezetbe - mondta a szóvivő. Hozzátette, óránként 15 köbmétert tudnak átfejteni egy másik szerelvénybe, a maró anyagot így délutánra biztonságba helyezik.

Bakos György elmondta, hogy a 13 hivatásos szakember mellett a dolgozók is segítik a munkát, polgári védelmi intézkedésre nem volt szükség, a lakosság nincs veszélyben. Az ipari park területén lévő helyszínt a Veszprém megyei mentőbázis vegyi konténere is biztosítja - tette hozzá. (forrás:mti.hu)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.