Sörrel a megfázás ellen

Köhög? Folyik az orra? Netán van egy kis hőemelkedése? Ez esetben érdemes bontania egy sört – japán kutatók ugyanis azt találták, hogy az ital egyik alkotóeleme, a humulon hatékony ellenszere a megfázásnak.

A Sapporo Orvosi Egyetem kutatóinak vizsgálatai bizonyították, hogy a humulon hatékony ellenszere az úgynevezett RS-vírusnak, e mellett gyulladáscsökkentő hatása is van. 

A sör a megfázás ellen is kiváló
A server serves Sapporo draft beer at Sapporo Bier Garten in Sapporo, northern Japan, February 19, 2007. Sapporo Holdings shares rose more than 2 percent on Monday to their highest level in 9-1/2 years as investors bet on white-knight bids for Japan's third-biggest beer maker to counter a $1.3 billion takeover attempt from a U.S. hedge fund. REUTERS/Toru Hanai (JAPAN)

"Az RS-vírus tüdőgyulladást és légzési nehézségeket okozhat gyermeknél és felnőtteknél egyaránt, bár jelen pillanatban nem létezik hatásos védőoltás ellene" – mondta Jun Fuchimoto, az egyik kutató a Daily Mailnek.

Mint a szakember kifejtette, a betegség tünetei nagyon hasonlítanak az egyszerű nátha vagy influenza tüneteire.

Az egyetem kutatói szeretnének humulon tartalmú élelmiszereket, valamint italokat készíteni, melyeket a gyerekek és felnőttek is fogyaszthatnak. 

Nem ez az első eset, hogy a sör jótékony hatásait igazolták. Novemberben Alexis Nasard, a Heineken cég kereskedelmi vezetője egy a CNBC-nek adott interjújában elmondta, a sörben kevesebb kalória van, mint egy pohár tejben, emellett a sörivás a csontoknak is jót tesz – köszönhetően magas szilíciumtartalmának. Az ásványi anyag stimulálja a csontokat és porcokat erősítő kollagén termelését, növeli a csontsűrűséget, és csökkenti a csontritkulás kialakulásának kockázatát is.


Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.