Sorra dőlnek meg a hidegrekordok

Hétfőtől azonban már újra a napsütésé lesz a főszerep, visszatérnek a 20°C körüli hőmérsékletek és kellemes, őszi idő köszönt be.

Éjszaka a Dunántúlon a megnövekvő felhőzet mérsékelte a lehűlést, így a hőmérsékleti minimumok már a pozitív tartományban alakultak, ugyanakkor keleten még sokfelé fagypont alá csökkent a hőmérséklet.

Mostanáig az október 6-i legalacsonyabb minimumhőmérséklet rekord mínusz 4,6°C volt, amelyet 1959-ben Miskolcon mértek. Most vasárnapra virradóra Nyírlugoson volt a leghidegebb, mínusz 7,1°C.

Az Időkép előrejelzése szerint ma a Dunától keletre fátyolfelhős-napos, a Dunántúlon erősen felhős időre van kilátás, nyugaton kisebb eső is kialakulhat. A gyenge, mérsékelt légmozgásban délutánra 12 és 18°C közé melegszik a levegő.

Hétfőn ismét egyre inkább a napsütésé lesz a főszerep, a hőmérséklet pedig fokozatosan tovább emelkedik. Hajnalban legfeljebb már csak északkeleten fordulhat elő gyenge fagy, délutánra pedig egyre többfelé 20°C közelébe melegszik a levegő.

Kedden nyugaton, délnyugaton lehet valamivel több felhő az égen, de csapadék nem várható. Hajnalban már sehol sem várható fagy, nappal pedig 18-22°C közé melegszik a levegő.

Szerdán és csütörtökön felhősebb időre van kilátás, helyenként csapadék is kialakulhat, de nagy területre kiterjedő eső egyelőre nem várható. Kissé visszaeshet a hőmérséklet, de többfelé még mindig mérhetünk 20°C közeli maximumokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.