Sorra szedi áldozatait a rettegett kór

Nyolcvanhétre emelkedett a Közel-keleti Légzőszervi Tünetegyüttesben megbetegedettek száma. A fertőzésnek már hat halálos áldozata van - jelentette hétfőn Dél-Korea egészségügyi minisztériuma.

Hétfőre több mint 2500 ember helyeztek karantén alá, és több mint 1800 iskolát zártak be a MERS-vírus terjedése miatt - írja a CNN.

A vírus hatodik áldozata egy 80 éves férfi, akit az ország nyugati felén fekvő Daedzson város egyik kórházában ápoltak. S noha eddig főleg idősebb fertőzöttekről szóltak a hírek, már egy tinédzser is elkapta a köhögéssel, lázzal, légzési nehézségekkel járó betegséget, melynek első áldozata egy 68 éves férfi, aki május elején az Egyesült Arab Emírségekben és Bahreinben is megfordult.

A friss esetek közül tizenhetet a szöuli Samsung Egészségügyi Központban regisztráltak, amelyben az első koronavírusos megbetegedést megerősítették. A távol-keleti országban összesen huszonnégy olyan kórház van, amelyben kimutatták a megbetegedést - írja a BBC.

Múlt hét szerdáig világszerte összesen 1179 MERS-megbetegedést regisztráltak 25 országban - figyelmeztet az Egészségügyi Világszervezet (WHO), ezek közül kettőt az Egyesült Államokban. A két fertőzött egészségügyis, akik Szaúd-Arábiában dolgoztak. A WHO  szakemberei hamarosan Dél-Koreába utaznak, hogy elemezzék a vírus terjedését és a közegészségügy történtekre adott reakcióját.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.