Összecsapnak a legjobb forgatókönyvek

A Totál szívás előzményeként készült Better Call Saul és a Trónok harca is esélyes az amerikai forgatókönyvírók céhének (WGA) díjára - ismertette a deadline.com filmes portál.

A WGA csütörtökön hozta nyilvánosságra a jelölteket a televíziós, újmédiás, rádiós és reklámfilmes forgatókönyvek kategóriáiban. A győztesek február 13-án vehetik át a díjat egy New Yorkban és Los Angelesben egyszerre megrendezett ceremónián.

A legjobb dráma-, vígjáték- és új sorozat kategóriáját túlnyomó részt a kábel- és az internetes szériák uralják. Az AMC Better Call Saul-sorozatának forgatókönyve a Trónok harca, az Amerikaiak és a Mr. Robot szkriptjével küzd a legjobb drámasorozat díjáért.

A vígjátéksorozatok forgatókönyvei közül Az alelnök, az Amazonnál készült Transparent, a Netflixnél sugárzott Unbreakable Kimmy Schmidt, a Broad City és a Szilícium-völgy kaphat díjat.

A legjobb új sorozatok mezőnyében jelölést kapott a Better Call Saul, a Bloodline, az Unbreakable Kimmy Schmidt, a Mr. Robot és a The Last Man on Earth.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.