Sörösüveg törte be a Tower híd üvegjárdáját

Két héttel azután, hogy átadták, már meg is repedt a londoni Tower híd üvegjárdája. A járda hat és fél tonnás, biztonsági üveglapokból áll, és több mint 42 méterrel a Temze szintje fölött fut.

Az egymillió dolláros beruházást turistacsalogatónak szánják
Az egymillió dolláros beruházást turistacsalogatónak szánják
towerbridge.org.uk

Az üvegjárda akkor repedt meg, amikor egy járókelő sörösüveget vágott hozzá, majd később egy magas sarkú cipő miatt futott tovább a törés. Ennek ellenére nem zárták el a forgalom elől, de a hatóságok szerint erre nem is volt szükség, senki sem volt veszélyben, ugyanis az üvegtáblák öt rétegből állnak, és csak a legfelső sérült meg – írja a Daily Mail.

A felső réteget úgy tervezték, hogy bármikor cserélhető legyen, ha megsérül. Pénteken, az incidens után a törött részt lefedték, és vasárnap már ki is cserélték.

Az egymillió fontos járdának két héttel ezelőtt adták át az egyik részét, december 1-re pedig a másik felét is lehet majd használni.

A hajmeresztő gyalogút a Tower híd két tornya között feszül, az üvegpadlónak köszönhetően nemcsak a városra, hanem az alul elhaladó forgalomra is kitűnő látvány nyílik róla. Tervezői szerint azért is lesz turistacsalogató, mert eddig sosem látott szemszögből lehet majd megtekinteni róla azt, amikor az alsó hídpálya felnyílik.

London szimbólumát 1886 és 1894 között építették John Wolfe-Barry és Horace Jones tervei alapján. A híd London északi és déli felét köti össze. Tornyai neogótikus stílusban épültek, hogy illeszkedjenek a városképbe. különlegességét a felnyitható hídszakasz adja, mely lehetővé teszi a legnagyobb tengerjáró hajók áthaladását is.

A 42-44 méter magasan futó gyalogosjárdák akkor is használhatóak, amikor az alsó szakasz fel van nyitva.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.