Sörárium létesül a szolnoki városháza pincéjében

Interaktív sörmúzeumot és hozzá kapcsolódó kulturális teret alakítanak ki a szolnoki városháza pincéjében.

A projekt gazdája, a Szolnoki Városfejlesztő Zrt. mintegy 500 millió forintos európai uniós támogatásból hozza létre a 2014 tavaszán megnyíló "söráriumot" - jelentette be Csatári István, a városfejlesztő társaság ügyvezető igazgatója egy csütörtöki szolnoki sajtótájékoztatón.

Mint hozzátette, vendégként főleg azokra a turistákra számítanak, akik a város megvalósítás előtt álló kiemelt turisztikai attrakciója, a Reptár nevű, részben kültéri repülőgép-múzeum miatt látogatnak majd Szolnokra.

Németh Bálint, az AERA Concept&Communication Kft. tulajdonosa elmondta: a sörárium egy egyedülálló múzeum lesz. A sörmárkákat, a sörkészítés kellékeit, valamint a sörivásra buzdító régi plakátokat bemutató tematikus kiállítóterek kiegészülnek egy látványsörfőzdével, ahol a látogató betekintést kap a sörkészítés folyamatába. A helyben főzött, Zounok nevű sört meg is ízlelhetik a vendégek.

A városfejlesztésben is jelentős szerepet játszik majd a projekt, hiszen a városháza hosszú évek óta felújításra szoruló pincéjében kap helyet a sörárium, és így egy műemlék jellegű épület régóta húzódó rehabilitációja is megoldódik - hangzott el a sajtótájékoztatón.

A sörárium megvalósításához szükséges engedélyes tervek már elkészültek, a kivitelezői munkák várhatóan ősszel kezdődnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.