Soknemzetiségű autótolvajbukta

Ausztriában lopott luxusterepjáróval bukott le egy cseh férfi a magyar-ukrán határon - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A nagy értékű gépkocsit szombaton ellenőrző rendőröknek feltűnt, hogy a motortérben elhelyezett úgynevezett típustábla nem felel meg az előírásoknak, ezért ellenőrizték a gyári sorozatszámot is - mondta Fülöp Gergely.

Hozzátette: bár a kocsi nem szerepelt a körözési rendszerben, a záhonyi fókuszponti irodán szolgálatot teljesítő osztrák határőr az adatbázisból kiderítette, hogy a gyár nyilvántartása szerint a luxusterepjáró típustábláján feltüntetett sorozatszámhoz tartozó alvázszámú járművet néhány hónapja Ausztriában ellopták.

A százados tájékoztatása szerint a gépkocsit lefoglalták, s az ügyben a rendőrség egyedi azonosító-jel meghamisítása miatt indított eljárást. Az autót vezető 37 éves cseh állampolgár, aki Ukrajnába kívánt átlépni a járművel, a kihallgatása során azt vallotta, hogy egy barátjától kérte kölcsön a terepjárót.

A szóvivő megjegyezte: az érintett külföldi hatóságokkal az Országos Rendőr-főkapitányság illetékes irodáján keresztül veszik fel a kapcsolatot az ügyben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.