Sokmilliós telefonszámlákat generált egy csaló

Legalább százmillió forintos kárt okozott egy csaló, aki vezetékes telefonokra olyan készülékeket szerelt, amelyek rövid idő alatt horribilis összegű számlákat generáltak - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vasárnap. A rendőrség várja azok jelentkezését, akiket hasonló módszerrel csaptak be.

A jelenleg előzetes letartóztatásban lévő férfi olyan, előre beprogramozott eszközökkel kapcsolta össze a vezetékes telefonokat, amelyek folyamatosan emelt díjas számokat hívtak.

A rendőrség a nyomozást egy budapesti férfi feljelentése alapján indította. A károsult arról számolt be, hogy egy internetes hirdetés nyomán telefonvonal-használati szerződést kötött egy cég nevében eljáró, Kovalits Gáborként bemutatkozó férfival.

A férfi a szerződés aláírása után a vezetékes telefonra egy készüléket szerelt, ez felkeltette a sértett gyanúját, ezért másnap tájékoztatást kért a szolgáltatójától. Ekkor derült ki, hogy a felszerelt készülék alig egy nap alatt több mint egymillió forintos forgalmat generált. A becsapott férfi ezután tett feljelentést.

A XVII. kerületi nyomozók a sértett lakásán fogták el az ott ismét megjelenő csalót, és igazoltatása során kiderült valódi személyazonossága is. M. József gépkocsijából különböző iratok, biankó szerződések, valamint a korábban lefoglalt készülékkel megegyező szerkezetek is előkerültek.

A nyomozás eddigi adatai szerint M. József terhére további két, hasonló módszerrel elkövetett bűncselekmény is felróható. Az ismert három csalás során több mint százmillió forint kár keletkezett.

A rendőrség szerint valószínű, hogy M. József korábban hasonló módszerrel többeket is becsapott, ezért várják azok bejelentését, akiket hasonló módon károsítottak meg.

A BRFK XVII. kerületi kapitánysága különösen nagy értékre, üzletszerűen elkövetett csalás bűntett, valamint magánokirat-hamisítás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást M. József ellen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.