3 szakácssapka a magyar Michelin csillagos étteremnek - a Costes a világ legjobbjai között

A 2012-es Gault Millau étteremkalauz bemutatójáról, Bécsből jelenti a vilagevo.blog.hu a szenzációs hírt: a Costes étterem már csak egy ponttal van lemaradva a világ legjobb éttermeitől!

Az osztrák kiadású Gault Millau (GM) napjaink legbefolyásosabb étteremkalauz-kiadóinak egyike, mely rendkívül szigorúan bírálja el az éttermeket. A GM a Michelin mellett a világ legfontosabb és legrangosabb étteremkalauzai közé tartozik, itt azonban nem csillagokkal jutalmazzák az éttermeket, hanem pontokkal és szakácssapkákkal. Elméletileg maximum 20 pontotot kaphat a legkiemelkedőbb étterem, de ennyit csak átmeneti időre kapott egy-egy hely, a Világevő-blog írása szerint eddig senki sem jutott 19 pont fölé. 

Ezt tudva bizony igen nagy hír, hogy a budapesti Costes étterem 18 pontot kapott. A Híradó.hu beszámolója szerint Miguel Rocha Vieirát, az étterem portugál származású séfjét szinte sokként érte az elismerés. Vieira, aki 2008 óta dolgozik a Costes séfjeként, hozzátette: a tavaly kapott 17 pont után a mostani 18 pont jelzés neki és a mögötte álló csapatnak, hogy igazán jó úton haladnak.

A budapesti éttermek között a Costes mellett magas besorolást kapott a Fausto's, az Onyx, a Nobu és a Babel is, amelyeket 16 ponttal, azaz két szakácssapkával jutalmaztak - derül ki a Világevő blog bécsi tudósításából.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.