Lelövik őket, hogy ne a tűző napon rohadjanak

350 víziló és bivaly élete forog veszélyben egy dél-afrikai nemzeti parkban. Sokan vannak, szárazság van, úgyis meghalnának, így inkább megölnék őket, hogy ne szenvedjenek.

350 vízilovat és bivalyt ölhetnek meg a parkőrök a Dél-afrikai Köztársaság legnagyobb nemzeti parkjában, írja a The Guardian. A Kruger parkban jelenleg 8000 víziló és 47 ezer bivaly él, ami rekordnak számít, a mostani nagy szárazság idején pedig hatalmas gondot jelent. Nem is a vízellátással lenne az elsődleges baj, hanem az élelemmel, az esőzések elmaradása miatt ugyanis nem termett elég eleség az állatok számára.

Fotó: Reuters

"Nem akarjuk, hogy az állatok éhen haljanak és a tűző napon rohadjanak. Emberségesek próbálunk maradni" - magyarázta a tervet a Dél-afrikai Nemzeti Parkok szóvivője. A megölt állatok húsát a környékbeli szegények között osztják majd szét, ha a hatóságok beleegyeznek.

Afrika déli részét 35 éve nem sújtotta olyan mértékű szárazság, mint most. A nagyobb városokban vízkorlátozást vezettek be és több millió embert fenyeget az élelmiszerhiány. A szakemberek szerint még sokáig el kell viselni a szárazságot, ami a gazdaságnak sem tesz jót: bizonyos élelmiszerek ára, például a kukoricáé az egekben van, az infláció hat százalékra nőtt, a szarvasmarha-állomány 15 százaléka pedig elhullott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.