Smiley-t égetett a kisbabája arcába

Négy év börtönbüntetésre ítéltek egy huszonöt éves brit anyát, aki tizenhat hónapos kisbabája arcára egy mosolygó smiley-t égetett az öngyújtójával.

Philip Head bíró az ítélet kihirdetésekor „gonosznak" nevezte a nőt. Az anya tagadta a három rendbeli gyermekbántalmazást, amely közül az egyik 2012 májusában történt. Ekkor a nő egy öngyújtóval égette ki a kislánya arcát. A sérülés az élete végéig fog látszani a kislány arcán. „Egy szó van arra, amit Ön tett. A megbélyegzés. Ön bélyeget  sütött a kislánya arcára, olyat, amilyen az élete végéig látszani fog” – mondta a bíró. (Nem emoticonról, smilie-ról, hanem mosolygó arcról van szó.)

Az ítélet kihirdetésekor a nő érzelemnyilvánítás nélkül ülte végig – írja a Guardian. Az anyát azzal is vádolják, hogy nem biztosította gyermekének az orvosi segítséget, valamint a kisbabája törött lábáról is levette a gipszet, és nem vitte őt a kórházba kontrollra.

A nő ügyvédje szerint védence nagyon „éretlen és naiv” volt, amikor három éve, 22 éves korában az eset történt, ezért azt kérte a bíróságtól, hogy enyhítsenek az ítéleten.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.