Sittlerakót csinál az önkormányzat a hangulatos étteremből

Sittlerakó szoríthatja ki a budapesti Kamermayer térről a Gerlóczy étterem teraszát.

Az ötödik kerület egyik kis terén egy évtizede működő terasznak idén nem adta meg a működési engedélyt az önkormányzat. Az utcára állított asztalok már régóta szúrták a kerület szemét a városban.blog.hu szerint. 2015 januárjában még arról esett szó, hogy az étterem által letett díszburkolatot fel akarták szedetni, majd egy hónapja épp a burkolatra hivatkozva nem kaptak engedélyt az önkormányzattól.

A Gerlóczy ekkor bírósághoz fordult, ahol igazat is adtak az étteremnek. Az önkormányzat indoklása nem állta meg a helyét, így kénytelen volt kiadni az engedélyt. Amikor ezzel késlekedtek, akkor a Gerlóczy adatigénylést kérve kiderítette, hogy a Városháza utcai építkezés miatt nem kapták meg a hiányzó dokumentumot.

Az önkormányzat amiatt aggódott, hogy a zaj és a kosz zavarja majd a vendégeket.  

A blog munkatársa megkereste a kerületet, ahol az alábbi választ kapták: "Mivel az épített környezet szűkös, a gyalogosforgalom és az építési munkálatokhoz szükséges terület biztosítása elengedhetetlen. A bontott illetve beépítendő anyagok ideiglenes ezen a területen kerülnek majd elhelyezésre, így a munka és balesetvédelmi okok miatt nem lehetséges a terasz működtetése."

Az V. kerületben ennek ellenére jelenleg is zavartalanul üzemel jó néhány terasz karnyújtásnyira a felújításoktól.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.