Rendőrök mentették a Mikulást a dühös szülők elől

Rengeteg ember volt kíváncsi az igazi Mikulásra szerda este Pécsett. Végül csak néhány tucatnyi gyerek tudott közel kerülni hozzá, ami sem a többi lurkónak, sem azok szüleinek nem tetszett, és lökdösődni, tolakodni kezdtek. A Mikulást végül a rendőröknek kellett kimenteni a főtérről.

„Most már biztos, hogy nincsen Mikulás, most már tudom, hogy átverés az egész” – mondta egy nagycsoportos kisfiú, akinek már a könnyei sem jöttek, mert annyit zokogott a rossz élmények miatt. A finn Mikulás, Joulupukki szerda este Pécs főterére látogatott, ahol több száz gyerek várta őt, mindhiába.

A Mikulás a kezdésnek meghirdetett öt óra helyett csak háromnegyed hat körül érkezett a Széchenyi térre, de mivel nem lehetett pontosan tudni, a téren belül hová, az érkezési sorrendet nem lehetett felállítani – írja a Bama.hu. A téren kivetítők is voltak, ám azokon sem látni, sem hallani nem lehetett semmit.  

A szülők már emiatt is mérgesek voltak, de az igazi botrány akkor tört ki, amikor türelmetlenségükben lökdösődni kezdtek. Joulupukkit 10 perc után gyakorlatilag be kellett menekíteni a városházára. Bár néhány perc múlva az erkélyen integetett, a helyzet már menthetetlen volt. A szülők feldúltan, mérgesen, síró gyerekekkel a kezükben sétáltak haza. Egyikük meg sem várta az erkélyes műsort, hanem azzal rángatta haza gyerekekét, majd keresnek más Mikulást.

A Mikulás eredetileg csak Komlóra érkezett volna, ám vélhetően a magas költségek miatt Pécs is beszállt a programra. A két városnak fejenként 500 eurót kellett volna fizetnie, de végül árengedményt kaptak, így megúszták az egészet 350 euróval (108 ezer forint). Komlón egyébként semmi probléma nem volt. Igaz, a Mikulás itt is csak pár percet töltött a tömeg közepén.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.