Sir Paul McCartney nem szív többet

Az egykori Beatle nehéz döntésre szánta el magát: 69 évesen végleg leteszi a füves cigit, tekintettel 8 éves lányára. Úgy tűnik, Beatrice nagy hatással van rá, noha korábban nem zavartatta magát, és négy gyermek felnevelése mellett nyugodt szívvel élt drogokkal.

Paul McCartney egy a Rolling Stone-nak adott interjújában elmondta, elég sokszor élt drogokkal, füves cigit is jócskán szívott már életében. Exneje és kislánya édesanyja, Heather Mills korábban arról nyilatkozott, hogy McCartney a válási procedúra során annyiszor szívott, mint ahányszor egy teát kedvelő ember teázik naponta.

Most azonban leszámol káros szenvedélyével, tekintettel 8 éves kislányára. Arra nem adott magyarázatot, hogy az előző négy gyermeke felnevelése során miért nem tette le a drogokat.

A kannabisszal Bob Dylan ismertette meg a zenészt még a '60-as évek közepén, addig semmi ehhez hasonlót nem fogyasztott. A dolog azonban annyira megtetszett neki, hogy a következő években masszív fogyasztóvá vált, John Lennonnal kipróbálták az LSD-t és a kokaint is.

Jó néhány Beatles nótát is a drogok ihlettek, a Lucy in the Sky With Diamonds című szám, kezdőbetűinek megfelelően, valóban az LSD-ről szól, nem pedig Lennon gyerekének egy kedves rajzáról.

McCartney-t jópárszor letartóztatták droghasználatért, 1972-ben kannabisz birtoklásáért csukták le Skóciában és Svédországban, 1980-ban pedig kiutasították Japánból, mivel poggyászában illegális szereket találtak.

Az utóbbi időben azért már nem élt kemény drogokkal, interjúiban sorra azt hangsúlyozta, hogy kinőtt ő már ebből, most pedig, 69 évesen talán végleg leteszi a kannabiszt is.

Forrás: The Telegraph

Éljen a rock! - Paul McCartney, Joe Walsh (B) és Dave Grohl (K)
Paul McCartney performs with Joe Walsh (L) and Dave Grohl (C) at the 54th annual Grammy Awards in Los Angeles, California, February 12, 2012. REUTERS/Mario Anzuoni (UNITED STATES) (GRAMMYS-SHOW) (ENTERTAINMENT TPX IMAGES OF THE DAY)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.