Sir Elton John megházasodott

Hivatalosan is egybekelt vasárnap Sir Elton John és a vele több mint két évtizede együtt élő partnere, David Furnish brit-kanadai filmproducer.
A brit rock 67 esztendős világsztárja és az 52 éves Furnish Windsorban, a brit királyi család legnagyobb kastélyának közvetlen közelében fekvő birtokukon esküdött örök hűséget egymásnak, és a rövid hivatalos szertartás után világraszóló ünnepség kezdődött a brit celebvilág legfénylőbb csillagainak jelenlétében.

Megjelent a ceremónián mások mellett David Beckham, az angol labdarúgás egykori legnagyobb sztárja, és felesége, Victoria Adams, az 1990-es évek legátütőbb sikerű lánybandája, a Spice Girls volt énekese, aki mostanában elismert divattervezőként arat sikereket.

A színészvilág élvonalából Helena Bonham Carter, Sir Michael Caine és Elizabeth Hurley is feltűnt a népes vendégseregben.
A rendkívül népszerű rocksztár és házastársa azzal a törvénymódosítással élt, amely március óta lehetővé teszi Angliában és Walesben az azonos nemű párok házasságát a heteroszexuális házaspárokéval teljesen azonos jogosultságokkal.

Sir Elton az Instagram fotómegosztó közösségi portálon tette közzé vasárnap a házassági anyakönyvi kivonat aláírásának pillanatáról készült felvételt, azzal a kommentárral kiegészítve, hogy "Ez volt a jogi része a dolognak, most pedig gyerünk ünnepelni!".

Az azonos neműek házasodását lehetővé tévő brit jogszabály már tavaly nyáron megszületett, miután a londoni parlament két háza által hosszas tárgyalássorozat után elfogadott törvényt az uralkodó kihirdette. A törvény idén március 29-én lépett életbe.

A módosítást a brit Konzervatív Párt, a vele koalícióban kormányzó Liberális Demokraták és az ellenzéki Munkáspárt hivatalosan egyaránt támogatta. A törvénymódosítási folyamatot ugyanakkor a brit egyházak ellenezték.

David Cameron konzervatív párti brit miniszterelnök a törvény hatályba lépésének napján hivatalos nyilatkozatban fejtette ki azt a véleményét, hogy az államnak pusztán a szexuális irányultság alapján soha senkitől nem szabad megtagadnia a házasság kínálta boldogságot és szeretetet. Ha a törvény az egymást szerető emberek közé áll, akkor a törvény szorul módosításra - hangsúlyozta annak idején a brit kormányfő.

A módosítás előtt is lehetőségük volt az azonos nemű pároknak kapcsolatuk törvényesítésére a bejegyzett élettársi kapcsolat 2005-ben bevezetett intézménye keretében. A két gyermeket nevelő Sir Elton John és David Furnish annak idején ezzel a törvényi lehetőséggel is élt, vasárnap óta pedig az új jogszabály alapján immár hivatalosan is házasok.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.