Az égtájakat sem találta el a szórakozott buszsofőr

Röpke 1200 kilométeres kitérővel érkezett meg egy belga csoport a franciaországi La Plagne síparadicsomba, miután a sofőr tévedésből a spanyol-francia határ közelében lévő hasonnevű településre vitte őket.

Már útközben többen jelezték, rossz felé mennek, ám a buszsofőr nem hallgatott az utasokra. „Aludtunk a buszon, és amikor felébredtem, szőlőültetvényeket láttam. Szép volt, de eléggé szokatlan, ha épp síelni akar az ember. Azonnal tudtuk, hogy valami nem stimmel” - idézi a BBC az egyik belga utast.

„Háromféle La Plagne adható meg a GPS-ben, és rosszul választottam” - mondta a sofőr, aki a belgiumi Leuvenből az Alpok helyett La Plagne faluba ment. A Franciaország délnyugati részén, a spanyol határnál található település 600 kilométernyire fekszik a síparadicsomtól.

A sofőr végül Toulouse-nál visszafordult és a csoport 24 órás késéssel, de megérkezett La Plagne-ba, ahol spanyol harapnivalóval várták őket.

A belga csoportban egyébként senki nem volt, aki haragudott volna. Legalább látták a Földközi- tengert és a meseszerű erődvárost, Carcassonne-t. 


 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.