Siklómarás miatt került kórházba egy rendőr

Kígyómarással vittek kórházba egy rendőrt Keszthelyen. Utólag kiderült, egy teljesen ártalmatlan siklóról volt szó, ami viszont a szemtanúk szerint valósággal nekiugrott a rendőrnek.

Kígyómarás gyanújával szállítottak kórházba egy rendőrt csütörtök este - tudta meg a Hvg.hu. Egy idős nő kért segítséget a keszthelyi kapitányságra betelefonálva, miután egy kígyót fedezett fel a kertjében, lakásának bejárata közelében. Az állat miatt egyébként már hívták az állatorvost, meg gyepmestert is, de egyikük sem vállalta, hogy kimegy és befogja a kígyót, mondván, nem értenek hozzá, hüllőkkel nem foglalkoznak.

„Az egyenruhások igyekeztek megakadályozni, hogy az állat kimenjen az utcára, illetve hogy eltűnjön a szemük elől. Eközben a kígyó valósággal nekiugrott az egyik rendőrnek és megmarta két ujját. Azt javasoltam a járőr társának, hogy azonnal vigye be kollégáját a kórházba, mi meg a másik két rendőrrel megvártuk a tűzoltókat" – mesélte a portálnak egy szomszédban lakó férfi.

A tűzoltók tűzvédelmi ruhát vettek fel, egyiküknek sikerült elkapni a körülbelül egy méter hosszú kígyó fejét, és beemelték egy horgászszákba. Az állatorvos tanácstalan volt, hogy mérges kígyóról van-e szó, a veszprémi állatkert vezetője azonban telefonon megnyugtatta, a leírás alapján valószínűleg egy erdei siklót találtak.

Az állatot végül a zalacsányi természetvédelmi egyesület vezetője fogadta be, aki hüllőkkel foglalkozik és a terráriumában helyezték el. A férfi erősítette meg azt a rendőröknek, hogy valóban erdei sikló ijesztett rá a keszthelyiekre.
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.