Siklóevés! Vakondfalás! A gólyák megnőttek, a vércsefiókák kirepültek

Angliában nemzeti hobbi a madárfigyelés, amit sokáig csak kirándulással egybekötve lehetett űzni. Ma megy a lakásból is: gólyakamera Nagyhalászban és Kölkeden, vörösvércse-nézegető Budapesten.

Lassan egy hónapja írtunk először a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagyhalász református templomának tornyában elhelyezett gólyafigyelő kameráról. Akkoriban kelt ki az öt fióka, azóta szép nagyra nőttek, simán benyelik a vakondokot is, amelyet szüleik szállítanak nekik. Most javasoljuk a kölkedi gólyakamerát is. Ennek képe ritkábban frissül, nem olyan élethű a látvány, viszont kisebb gólyákat lehet megfigyelni.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület honlapján pedig egy budapesti vörösvércsecsaládot lehet nézegetni. Itt már ki-kirepülnek a vörösvércse-fiókák, ezt nem tudja követni a kamera, de a honlap fotósainak galériájában nagyszerű képeket lehet nézegetni.

A nagyhalászi gólyák történetéről szóló blogot is ajánljuk: nagyon jó videókat lehet látni, ha valaki elmulasztotta volna éjjel-nappal figyelni a madarakat. Siklóevés, vakondfalás! Élelemért folyó testvérharc!

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.