Sétálni indult a támadás után a baltás nagypapa

Kedd délután baltával támadt rá egy 61 éves keszthelyi férfi saját unokájára, miközben a fiú a számítógépnél ült. A Blikk írja, hogy miközben a 14 éves, vérző fejű Tamáson a szomszédok segítettek, a nagypapa nyugodtan elindult sétálni a környéken.
B. József hátulról támadt a kamaszra. A férfi egyik kezében kést, a másikban baltát tartott, ezekkel sújtott le többször is Tamásra, akinek sérülései ellenére sikerült kimenekülnie a házból. Az utcán egy szemben lakó férfi sietett a vérző fejű fiú segítségére, majd megdöbbenve látta, hogy a nagyapa háta mögött összekulcsolt kezekkel sétálni indul, miközben a gyerekhez mentőt hívnak.

Tamást, aki a bulvárlap információi szerint a körülményekhez képest már jól van, a zalaegerszegi kórházba szállították koponyatöréssel. Józsefet a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság őrizetbe vette, és kezdeményezték az előzetes letartóztatását. Emberölés kísérletével gyanúsítják.

Mint kiderült, a 14 éves fiú másfél éve él a nagyanyjával és a nagyapjával egy házban. A nagyszülők ugyan 15 évvel ezelőtt elváltak, de anyagi okokból nem költöztek külön háztartásba.

A történtek lehetséges kiváltó okáról Mária, a nagymama a Blikknek azt mondta: Józsefnek az a rögeszméje, hogy nem engedik beszélni kedvenc gyermekével, Veronikával, aki Tamás nagynénje. A gyerek akárhányszor csevegett az interneten a nagynénivel, a napapa követelte, hogy ő is hadd beszéljen vele. Mária szerint most is ez történt.

A fiú otthon maradt internetezni, és József azt képzelte, hogy Tamás titokban Veronikával beszél, ezért a férfi bekattant.

„Meggyilkolta volna, ha Tomika nem szedi össze minden erejét, és menekül ki a szobából" – mondta a nagymama, aki a támadás idején nem tartózkodott otthon, és mire hazaért, már a véres szoba látványa fogadta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.